Warmtepompen

Er zijn veel manier om uw woning meer duurzaam te maken. Eén van de meest effectieve manieren is door het monteren van een warmtepomp die de functie van de gasketel overneemt. Zonder bouwkundige ingrepen kunt u zo veel geld besparen op het gasverbruik van uw woning of kantoorpand.

Een warmtepomp verwarmt uw woning en maakt tapwater op een duurzame manier. Het is een apparaat dat energie verplaatst, in de vorm van warmte. De pomp haalt warmte uit plekken waar het ‘gratis’ beschikbaar is. Bijvoorbeeld uit de bodem, uit de lucht, zoninstraling of uit oppervlaktewater. Vervolgens wordt dit afgegeven aan uw verwarmingssysteem.

Nooit meer een hoge gasrekening

Een warmtepomp is het meest effectief in combinatie met lage temperatuurverwarming. Denk hierbij aan vloer- en wandverwarming of lage temperatuurverwarming. Door een warmtepomp kunt u volledig stoppen met gas en all-electric wonen. Dat scheelt in de kosten. Toch liever de ketel behouden? Dat kan ook, kies dan voor de hybride oplossing.

Voordelen warmtepomp

 • Energiebesparend, hoog rendement
 • Minder CO2-uitstoot
 • Verwarmen en koelen ineen
 • Ook te combineren met bestaande cv-ketel

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Onafhankelijke warmtepomp voor warmtapwater

Door een zonneboiler, thermodynamische of ventilatie warmtepomp kunt zelf warmtapwater opwekken. Deze combineert u dan met uw bestaande ketel voor naverwarming als er onvoldoende warmtapwater beschikbaar is of er veel vraag is. Het comfort blijft dan hetzelfde.

Om efficiënt te werk te gaan, is het belangrijk de warmte te bufferen. Zo wordt er warmte opgewerkt tijdens gunstige periodes. Een zonneboiler wekt in de zomer warm water op. Een thermodynamische warmtepomp doet dat het gehele jaar door gebruik te maken van omgevingslucht en zonne-energie.

Meer weten over de voordelen van een warmtepomp?
 

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Subsidies ISDE

Voor de aanschaf van een warmtepomp kunt u sinds 2016 gebruikmaken van de subsidieregeling ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). Deze subsidie maakt de aanschafprijs van warmtepompen aanzienlijk goedkoper. De subsidie zal vijf jaar beschikbaar zijn waarbij er voor elk jaar een bepaald budget wordt vastgesteld.

Weten of u in aanmerking komt voor subsidie?

Gratis adviesgesprek!

 

Soorten warmtepompen

Onafhankelijke warmtepompen voor centrale verwarming en warmtapwater

 • (grond)water/water warmtepomp

  Wilt u zo duurzaam mogelijk wonen? Dan kiest u voor de grond/water-warmtepomp. Hoewel de initiële investering voor de warmtepomp hoog, behaalt u hiermee het hoogte rendement (of COP) en daarmee de laagste exploitatiekosten.

 • Lucht/water-warmtepomp

  De lucht/water-warmtepomp is een stuk voordeliger dan de grond/water-warmtepomp, maar heeft ook een lagere COP. Naast verwarmen kunt u met beide systemen ook koelen.

 • Solar Freezer

  Een bufferzak in uw kruipruimte is de duurzame bron waar omgevingswarmte in wordt opgeslagen. Omgevingswarmte wordt opgeslagen in deze bufferzak. Bij warmtevraag wordt deze warmte gebruikt en via de warmtepomp geschikt gemaakt voor verwarming en warmtapwater. Dit innovatieve systeem wordt sinds 2017 toegepast in Nederlandse woningen.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

 • Uitbreiding Mytylschool Roosendaal

  De Mytylschool, school voor speciaal onderwijs, besloot om haar huisvesting uit te breiden met een nieuw, energieneutraal gebouw. De vorm van het nieuwe gebouw is geïnspireerd op het sprookje van de Blauwe Vogel. Bogers Duurzame Projecten werd gevraagd om de uitbreiding technisch te ontwerpen. De Kok Bouwgroep zorgde voor het bouwkundige werk.

 • Duurzaam parochiehuis

  Bewoners van het voormalige parochiehuis in Oud Gastel wilden de stap zetten richting een duurzaam pand. Hoewel het monumentale pand erg fraai is, was het bijzonder slecht geïsoleerd. Er zijn veel loze ruimtes, een grote hal, een lange overloop en een reusachtige zolder, die niet verwarmd hoeven te worden. Aan Bogers Duurzame Projecten de taak om duurzaamheid in het parochiehuis te realiseren.

 • Besparen binnen atletiekvereniging THOR

  Met meer dan 1.500 leden is atletiek- en recreatiesportvereniging (ARSV) THOR één van de grootste sportverenigingen in regio West-Brabant. Na uitbreiding van het clubgebouw in 2016, kreeg Bogers Duurzame Projecten de vraag om de gebouwen te verduurzamen.