Patriciërswoning in Rotterdam

Een oud herenhuis in Rotterdam is door Bogers Duurzame Projecten volledig aangepakt in samenwerking met aannemer Middelwatering Bouw. Allereerst is er een warmtepomp met grondwisselaar gemonteerd in de patriciërwoning. De boringen van de pomp gaan tot wel 135 meter de grond in, om zo voor de verwarming en koeling van het pand te zorgen.

Omdat het aanleggen van vloerverwarming niet mogelijk was met de houten vloeren, is er gekozen voor muurverwarming met laagtemperatuurwarmte. Daarnaast wordt de woning zo goed en zuinig mogelijk geventileerd door balansventilatie met warmteterugwinning. Dit wil zeggen dat de warme, afgezogen lucht wordt ververst en opnieuw gebruikt om de woning op te warmen. Dit gebeurt via een CO2- en vochtvoeler die elke verdieping onafhankelijk stuurt.

Het warme tapwater wordt gemaakt geleverd door een thermodynamische warmtepomp die warmte haalt uit de buitenlucht, maar ook uit de binnenvlucht en zelfs zonnestraling. Om energie op te wekken zijn er zonnepanelen gemonteerd op een speciaal frame. De stand van de panelen op het frame en een speciale micro-omvormer zorgen voor het hoogst haalbare rendement

Toegepaste technieken

  • Wandverwarming
  • Vraag gestuurde balansventilatie per zone
  • Verwarming en koeling door warmtepomp met grondwisselaar
  • Warm tapwater via thermodynamische warmtepomp

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.