Wij zijn Bogers Duurzame Projecten

Wij zijn experts in duurzame energie

In 1927 zette Frans Bogers vanuit een schuurtje achter het ouderlijk huis de stap naar een eigen bedrijf. Frans was een vakman in hart en nieren, een loodgieter toen er nog lood gegoten werd. Met een duwkar, wat handgereedschap en een flinke portie inzet maakte hij naam en kreeg steeds grotere opdrachten. Na 90 jaar is vakmanschap nog steeds de basis van een innovatieve, service-gerichte technische installateur, die koploper is in haar branche: Bogers Installatieburo duurzame service van installatietechniek

Wij hebben de juiste gereedschappen

Bogers beschikt over de nieuwste engineeringssoftware, eigen ontwerp en cadcam-tekenstation, STEK-erkende, ervaren en vakbekwame monteurs, een 24-uurs warmteservice, erkenningen op het gebied van veiligheid, opleiding en legionella-beheer en een goede netwerk van samenwerkende partners. Duurzame installatietechniek vereist een exacte technische voorbereiding, goede montage, fijnmazige inregeling, vlotte service en langjarig onderhoud.

Wij leveren kwaliteit

Kwaliteit is de basis van een duurzaam leven. Een goed geïsoleerde woning, zuivere ventilatie op kantoor of zuinige verwarming op de sportclub. Het begint bij het doen van de juiste ingrepen. Wij starten elk project met een persoonlijk gesprek in onze showroom. Bogers Duurzame Projecten garandeert verduurzaming op topniveau.

Wij zijn gecertificeerd

Bogers Duurzame Projecten werkt met opgeleide en ervaren vakmensen en leveranciers die ook service en kennis bieden. Zo garanderen wij dat onze projecten perfect worden uitgevoerd en dat u kunt rekenen op topkwaliteit en service achteraf. Duurzamer wonen is een ingewikkeld proces en een puzzel die elke keer anders is, maar met de diensten van Bogers Duurzame Projecten kunt u met vertrouwen de keus voor duurzaam maken. Vele klanten gingen u al voor.

Onze kernwaarden

Vakmanschap, betrouwbaarheid, samenwerking en onafhankelijkheid

Vakmanschap in voorbereiding, uitvoering en nazorg. Betrouwbaarheid in afspraken, kwaliteit en opvolging, samenwerking met klanten, bouwpartners en leveranciers en onafhankelijkheid in eigen keuzen en inhoud voorbereiding en service.

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Onze rijke historie

Installatietechniek sinds 1927

Dankzij jarenlange ervaring is Bogers Duurzame Projecten gespecialiseerd in de verduurzaming van uw woning of kantoorpand. De visie voor een duurzamer bestaan gaat vele jaren terug. Dit is hoe het verhaal van Bogers Duurzame Projecten begon:
 • 1927

 • 1996

 • 2006

 • 2012

 • Bogers Installatiebureau

  Een kleine honderd jaar geleden werd Bogers opgericht. Frans Bogers begon als loodgieter op de verwierf snel faam door zijn vakkundigheid. Hij begon in de Boulevard (niet het huidige adres) en kon met de uitbreiding van zijn activiteiten verhuizen naar een pand in de Burgerhoutsestraat, zie foto. Hij hielp mee aan het verwezenlijken van bekende Roosendaalse gebouwen als de St. Josephkerk, de kapel van het Mariadal-klooster en verpleeghuis Charitas. 

 • Duurzame energie van Bogers

  Het jaar 1996 was een belangrijk jaar in de stap naar duurzaamheid voor Bogers. In dat jaar werden de eerste zonnegas-combinaties geïnstalleerd: zonneboilers die voor warmtapwater en verwarming ingezet konden worden. Bijzondere projecten werden uitgevoerd, zoals een vegetatiedak op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom. De eerste stappen richting duurzame installatietechniek.

 • De eerste warmtepomp

  De eerste warmtepomp met grondwarmtewisselaar werd tien jaar later geïnstalleerd bij het toenmalige tuincentrum Semper Florens aan de Wouwbaan in Roosendaal. Dit systeem zorgt voor volledige verwarming en koeling van het gebouw. Een doorbraak op het gebied van alternatieve verwarming.

 • Start Bogers Duurzame Projecten

  Zonnepanelen zijn beschikbaar op de Nederlandse markt en het bedrijf kiest ervoor om actief die markt op te gaan. Doordat het bedrijf al werk verricht op elektrotechnisch en daktechnisch gebied, sluiten deze activiteiten naadloos aan bij haar huidige activiteiten. De ervaring op werktuigbouwkundig vlak van vloerverwarming, balansventilatie en ventilatiepompboilers wordt omarmd door de trend en vraag naar duurzaam (ver)bouwen. Om aan de snelgroeiende vraag te voldoen wordt Bogers Duurzame Projecten opgericht: oplossingen in duurzame energie, schoon en betrouwbaar

Recente projecten

VERSCHEIDENHEID IN PROJECTEN EN EENDUIDIGE AANPAK

 • Uitbreiding Mytylschool Roosendaal

  De Mytylschool, school voor speciaal onderwijs, besloot om haar huisvesting uit te breiden met een nieuw, energieneutraal gebouw. De vorm van het nieuwe gebouw is geïnspireerd op het sprookje van de Blauwe Vogel. Bogers Duurzame Projecten werd gevraagd om de uitbreiding technisch te ontwerpen. De Kok Bouwgroep zorgde voor het bouwkundige werk.

 • Duurzaam parochiehuis

  Bewoners van het voormalige parochiehuis in Oud Gastel wilden de stap zetten richting een duurzaam pand. Hoewel het monumentale pand erg fraai is, was het bijzonder slecht geïsoleerd. Er zijn veel loze ruimtes, een grote hal, een lange overloop en een reusachtige zolder, die niet verwarmd hoeven te worden. Aan Bogers Duurzame Projecten de taak om duurzaamheid in het parochiehuis te realiseren.

 • Besparen binnen atletiekvereniging THOR

  Met meer dan 1.500 leden is atletiek- en recreatiesportvereniging (ARSV) THOR één van de grootste sportverenigingen in regio West-Brabant. Na uitbreiding van het clubgebouw in 2016, kreeg Bogers Duurzame Projecten de vraag om de gebouwen te verduurzamen.