Warmteterugwinning

Goede ventilatie is essentieel in uw nieuwe en goed geïsoleerde woning. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat vocht en verontreiniging weggezogen worden, essentieel (en  verplicht) voor een fijn en gezond woonklimaat. U kunt daarbij kiezen uit natuurlijke ventilatie, waarbij buitenlucht direct via (raam)roosters binnenkomt of voor balansventilatie. Balansventilatie heeft haar naam te danken aan het feit dat het systeem evenveel lucht aan- als afvoert. Bij een systeem van balansventilatie hoort ook een warmteterugwinunit (WTW), deze zorgt in de winter dat de warmte van de binnenlucht wordt overgedragen aan de koude buitenlucht die aangezogen wordt. Hierdoor bespaart u veel energie.

Bij nieuwe woningen is centrale balansventilatie eenvoudig mee te nemen in het ontwerp. De aparte luchtstroomkanalen zijn ingewikkeld om aan te leggen in bestaande woningen. In dat geval kunt u beter kiezen voor decentrale balansventilatie. Bij decentrale balansventilatie ventileert u alléén de ruimtes die ook daadwerkelijk veel verwarmd worden. In de overige vertrekken doet de natuurlijke luchttoevoer haar werk. Er is ook de mogelijkheid om vraaggestuurd te ventileren. Hier ventileert u enkel wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld als het CO2-gehalte te laag wordt of het vochtgehalte te hoog.

Voordelen

 • Herbruikt bestaande warmte, voor bestaande en nieuwe woningen
 • Laag energieverbruik
 • Werkt ook vraaggestuurd

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Balansventilatie van Bogers Duurzame Projecten

Bogers Duurzame Projecten adviseert u graag om op een energiezuinige en gezonde manier te ventileren. Schone lucht zorgt voor comfort, maar ook voor een gezonder leven. In wat voor pand u ook woont of werkt, er is altijd een duurzame toepassing die voor u geschikt is.

Meer weten over balansventilatie?
 

Soorten balansventilatoren

Voor elke behoefte leveren wij het beste systeem

 • Vraaggestuurde ventilatie

  Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt vraaggestuurde ventilatie er voor dat er alleen geventileerd wordt als er vraag is. Bijvoorbeeld veel vocht in de badkamer of een lage luchtkwaliteit in keuken of woonkamer. Dit gebeurt met een vochtsensor of CO2-sensor in de ruimte die u uitkiest. Tevens kan de vraagsturing gebeuren met een klokprogramma die zorgt voor periodieke ventilatie

 • Decentrale balansventilatie

  Bij decentrale ventilatie wordt de lucht niet voor de hele woning aan- en afgevoerd. Maar alleen in de ruimtes die veel verwarmd worden of zelfs per kamer. Besparen op de kosten van de investering, vraag naar onze hybride variant.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

 • Uitbreiding Mytylschool Roosendaal

  De Mytylschool, school voor speciaal onderwijs, besloot om haar huisvesting uit te breiden met een nieuw, energieneutraal gebouw. De vorm van het nieuwe gebouw is geïnspireerd op het sprookje van de Blauwe Vogel. Bogers Duurzame Projecten werd gevraagd om de uitbreiding technisch te ontwerpen. De Kok Bouwgroep zorgde voor het bouwkundige werk.

 • Duurzaam parochiehuis

  Bewoners van het voormalige parochiehuis in Oud Gastel wilden de stap zetten richting een duurzaam pand. Hoewel het monumentale pand erg fraai is, was het bijzonder slecht geïsoleerd. Er zijn veel loze ruimtes, een grote hal, een lange overloop en een reusachtige zolder, die niet verwarmd hoeven te worden. Aan Bogers Duurzame Projecten de taak om duurzaamheid in het parochiehuis te realiseren.

 • Luchtdichte isolatie

  Een oud herenhuis in Rotterdam is door Bogers Duurzame Projecten volledig aangepakt in samenwerking met aannemer Middelwatering Bouw. Allereerst is er een warmtepomp met grondwisselaar gemonteerd in de patriciërwoning. De boringen van de pomp gaan tot wel 135 meter de grond in, om zo voor de verwarming en koeling van het pand te zorgen.