Lage temperatuur verwarming (LTV)

Lagetemperatuurverwarming (LTV) is een essentieel onderdeel in een duurzame woning en wordt standaard altijd gebruikt in nieuwe woningen. LTV is een manier van verwarmen waarbij de maximale aanvoertemperatuur tussen de 40°C en 50°C blijft. De meest voorkomende vorm van LTV is vloerverwarming, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Werking lagetemperatuurverwarming

Bij lagetemperatuurverwarming wordt het afgiftesysteem laag gehouden in temperatuur. Door de lage temperatuur werkt de verwarming, ook uw bestaande ketel, een stuk efficiënter en zuiniger. Voor een warmtepomp is LTV-verwarmen een “must” om dat deze maximaal 55°C verwarmings-water kan maken. De warmte is gelijkmatig, zonder pieken van een ‘opgestookt’ huis. De constante manier van verwarming op lage temperatuur voelt erg aangenaam en is een stuk zuiniger dan traditionele centrale verwarming met radiatoren. Hier kan de aanvoertemperatuur oplopen tot wel 80°C. Vloerverwarming is tevens geschikt om te koelen en kan in combinatie met een houten vloer.

Voordelen

  • Efficiënt opwarmen door lagere temperaturen
  • Aangename temperatuur
  • Energiezuinig

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Het gebruik van LTV

LTV is te gebruiken in combinatie met allerlei verwarmingsinstallaties, zoals bijvoorbeeld HR-ketels. Maar in de meeste gevallen wordt LTV gebruikt met een warmtepomp. Dit omdat een warmtepomp gebruikmaakt van ‘gratis’ warmte uit de bodem, lucht of ventilatie. Om de temperatuur te verhogen, gebruikt de warmtepomp elektriciteit in plaats van gas. Hoe lager de temperatuur, hoe minder elektrische energie gebruikt hoeft te worden.

Meer weten over lagetemperatuurverwarming?
 

Soorten Lagetemperatuurverwarmingen

Voor elke behoefte leveren wij het beste systeem

  • Vloerverwarming

    De meest voorkomende toepassing van lagetemperatuurverwarming is vloerverwarming. Via een systeem van kunststof  buizen in de vloer warmt uw woning gelijkmatig op. Bij bestaande woningen met betonvloer is vloerwarming met een minimum aan kosten in te frezen. De temperatuur wordt geregeld door een thermostaat en kan zelfs per zone geregeld worden.

  • Muurverwarming

    Met muurverwarming creëert u een binnenklimaat dat aangenaam aanvoelt. Het geeft een behaaglijk en hoog comfort. Muurverwarming is energiezuinig, geef meer afgifte bij koeling en is sneller regelbaar dan een vloer met vloerverwarming.

  • Lagetemperatuurradiatoren

    U kunt ook kiezen voor lagetemperatuurverwarming met radiatoren. Door de lage temperatuur ligt het rendement hoger en de kosten lager dan bij een traditionele radiator. Een radiator is gemakkelijk te regelen met de radiatorkraan. Ideaal voor slaapkamer en andere ruimtes die je niet altijd wilt verwarmen. LT-radiatoren zijn er in vele fraaie en kleurrijke uitvoeringen. Zo bespaart u energie en geniet u extra van uw woning. Tevens zijn er types waar je mee kunt koelen.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

  • Stap richting energieneutraal

    De bewoners van een karakteristieke, oude woning in Bergen op Zoom wilden hun woning renoveren. Het doel was om het pand volledig gasloos maken, en in de toekomst naar nul op te meter de gaan. Samen met een aannemer en Bogers Duurzame Projecten is de volledige woning geïsoleerd en gerenoveerd.

  • Luchtdichte isolatie

    Een oud herenhuis in Rotterdam is door Bogers Duurzame Projecten volledig aangepakt in samenwerking met aannemer Middelwatering Bouw. Allereerst is er een warmtepomp met grondwisselaar gemonteerd in de patriciërwoning. De boringen van de pomp gaan tot wel 135 meter de grond in, om zo voor de verwarming en koeling van het pand te zorgen.

  • Besparen binnen atletiekvereniging THOR

    Met meer dan 1.500 leden is atletiek- en recreatiesportvereniging (ARSV) THOR één van de grootste sportverenigingen in regio West-Brabant. Na uitbreiding van het clubgebouw in 2016, kreeg Bogers Duurzame Projecten de vraag om de gebouwen te verduurzamen.