Zonnepanelen

De zon is één van de meest belangrijke bronnen van energie. Niet alleen is de zon eindeloos beschikbaar, ook levert het energie van hoge kwaliteit. Zonnestraling is namelijk eenvoudig om te zetten en toe te passen in het dagelijks leven. Bogers Duurzame Projecten kijkt bij verduurzaming daarom altijd naar het gebruik van de kracht van de zon.

Energie uit de zon wordt gewonnen door fotovoltaïsche cellen, die voornamelijk gebruikt worden in de vorm van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om zonnewarmte in te zetten voor warmwater of verwarming. Via deze pv-panelen wekt u op uw eigen dak elektriciteit op met behulp van een omvormer. Energiebesparende maatregelen toepassen via zonnepanelen is vrij eenvoudig, u moet alleen de juiste panelen en (micro-) omvormer hebben voor uw situatie.

Voordelen zonnepanelen

 • Onuitputtelijke bron van energie
 • Waarde van uw woning stijgt door lagere maandlasten
 • Duurzaam energie opwekken
 • Direct hoog rendement door besparing op energiekosten

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Financiële voordelen zonnepanelen

Het opwekken van zonne-energie is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar het levert ook financiële voordelen op. Zo zijn er gemeentes met subsidieregelingen en leningen, die het aantrekkelijk maken om de zon als bron van energie te gebruiken. Ook kunt u uw btw aftrekken van de aanschaf van de panelen. Helaas zijn er in Nederland geen landelijke subsidies meer beschikbaar.

Meer weten over gunstige leningen op het gebied van zonnepanelen?
 

Unieke opbrengstberekening

We maken gebruik van de nieuwste software om de verwachte opbrengst voor uw woning te berekenen. Hierbij worden de meest recente historische gegevens gebruikt van de dichtstbijzijnde weerstations. U krijgt dan een accuraat inzicht in de te verwachten opbrengst.

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende panelen geschikt voor het opwekken van energie. Welke panelen het beste bij uw woning passen, heeft te maken met de opbrengst en de kosten van de panelen. Zo is het ene type hoger in aanschafkosten, maar zorgt voor een hoger rendement behalen. Kiest u voor een lagere investering, dan kiezen we voor meer gangbare panelen.

Soorten zonnepanelen

Voor elke behoefte leveren wij het beste systeem

 • Monokristallijn zonnepaneel

  Een monokristallijn zonnepaneel bestaat uit één kristal. Het oppervlakte is egaal zwart en heeft geordende elektroden. Het aanzicht van deze panelen is veelal een egaal zwart vlak, zelfs de zijkant van het frame is in zwart uitgevoerd. De panelen zijn echter niet de goedkoopste.

 • Polykristallijn zonnepaneel

  Net als monokristallijn, is polykristallijn zeer geschikt voor zonnepanelen. Bij het polykristal bestaan de zonnecellen uit meerde grove kristallen. De prijs voor deze panelen ligt lager, maar het rendement ligt dan ook lager dan die van monokristallen. Wanneer ruimte geen rol speelt, is dit de beste keuze voor uw woning of bedrijfspand.

 • Omvormers

  De omvormers zijn het werkende onderdeel van de pv-installatie en zetten gelijkstroom om in wisselstroom. De keuze voor het type en de grootte van de omvormer zijn van essentieel belang voor een optimale opbrengst van de panelen. Hierin is keuze in overvloed, parallel of serieel schakelen, omvormers per paneel, per twee of per serie, standaard of verlengde garantie, met of zonder wifi en mogelijkheid tot monitoren. We leggen het graag aan uit en kiezen samen de meest optimale installatie voor uw dak voor duurzaam rendement.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A5