Energieneutraal wonen in Bergen op Zoom

De bewoners van een karakteristieke, oude woning in Bergen op Zoom wilden hun woning renoveren. Het doel was om het pand volledig gasloos maken, en in de toekomst naar nul op te meter de gaan. Samen met een aannemer en Bogers Duurzame Projecten is de volledige woning geïsoleerd en gerenoveerd.

Voorheen werd de woning traditioneel verwarmd: een combiketel met radiatoren op iedere verdieping. Ook de garage werd op deze manier verwarmd. Daarom is gekozen voor een vloerverwarmingssysteem op de begane grond en lage-temperatuurradiatoren op de verdieping. De radiatoren hebben een aluminium warmtewisselaar die reageert op temperatuurwisselingen. Deze radiatoren combineren zuinigheid met een fraaie uitstraling.

De thermodynamische warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Een koelmiddel stroomt door de panelen, neemt de warmte op uit de omgeving op en verdampt. Deze warmte wordt vervolgens naar een hoger niveau gebracht en opgeslagen in een buffervat. Bij warmtevraag wordt deze warmte gebruikt voor de verwarming. De garage wordt verwarmd met een infraroodpaneel. Ook zijn er twaalf panelen op het dak geplaatst, die de eerste stap zetten naar energieneutraal wonen.

Toegepaste technieken

  • Volledig gasloze woning
  • Combiketel
  • Thermodynamische warmtepomp
  • infrarood en zonne-energie

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.