Biomassa

Een pelletkachel regelt de verwarming van allerlei gebouwen, zoals woningen, appartementen, kantoren of zorggebouwen. De brandstof die gebruikt wordt voor de verwarming, zijn snippers of staafjes van houtpellets. Ze worden gemaakt van restafval uit de houtindustrie of van snoeihout uit bossen. Houtpellets zijn CO-neutraal

Het verwarmen van een pelletkachel gebeurt op een slimme en milieuvriendelijke manier. Ook heeft een pelletkachel een hoog gebruiksgemak. Het brandstofverbruik is laag, het is tot 40% goedkoper dan gas en de pelletkachels gebruiken de brandstof bijzonder efficiënt met een rendement van meer dan 90%. U kunt zo bijna de helft van uw energiekosten besparen op een makkelijke en sfeervolle manier.

Voordelen

 • CO2-neutrale verbranding
 • Functioneert automatisch
 • Tot negentig procent rendement
 • Sfeervolle warmte

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel is een slim apparaat. Via een wormschroef worden de pellets mechanisch naar de vuurkorf getransporteerd, waar ze automatisch ontstoken worden. De pelletkachel regelt de temperatuur en moduleert zelf terug als de gevraagde warmte bereikt is. Ze worden bediend met een klokprogramma en via de app indien gewenst. Er zijn pelletkachels voor één ruimte, voor uw hele woning of bedrijfsgebouw en ook type met inbouwhaard.

Meer weten over pelletkachels?
 

Verschillende pelletkachels en ketels

De pelletkachels zijn een verrassend innovatieve manier van het verbranden van biomassa in de vorm van houtpellets. Ze werken automatisch op basis van een eenvoudig te bedienen programma, het apparaat schakelt zelf terug en uit als de temperatuur bereikt is. Deze pelletkachels voldoen aan de modernste emissievoorschriften door de ingebouwde filters, ze zijn niet te vergelijken met de uitstoot van een open haard. Een pelletkachel heeft wel een rookgaskanaal tot boven het dak nodig en de aslade moet in de winter wekelijks geleegd worden. Ze zijn de optimale keuze voor duurzaam, co2-neutraal en sfeervol verwarmen. Voor bestaande en nieuwe woningen. Op alle kachels is subsidie verkrijgbaar.

Soorten pelletkachels

Voor elke behoefte leveren wij het beste systeem

 • Pelletkachel single en multiroom

  Dit type staat in uw woonkamer of andere leefruimte en verwarmt direct de kamer als vrijstaand type of in een inbouw-uitvoering. Tevens zijn uitvoeringen verkrijgbaar met een tweede “uitlaat” en ventilator voor een aangrenzende ruimte.

 • Pelletketel voor het hele huis

  De pelletketel kan ook ingezet worden om het hele huis of bedrijf te verwarmen. Het werkt dan hetzelfde als de gasketel. Voordeel is dat een pelletketel met traditionele radiatoren kan verwarmen omdat ze simpel hogere c.v.-temperaturen kan bereiken.

 • Pelletkachel voor nieuwbouw

  Voor nieuwe woningen die goed geïsoleerd zijn en luchtdicht gebouwd worden is er de speciale “airtight”-serie. Hierbij wordt de luchtbalans niet verstoord maar haalt de pelletkachel haar verbrandingslucht direct van buiten, vergelijkbaar met het gesloten verbrandingssysteem van een hoog rendement-ketel.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

 • Besparen binnen atletiekvereniging THOR

  Met meer dan 1.500 leden is atletiek- en recreatiesportvereniging (ARSV) THOR één van de grootste sportverenigingen in regio West-Brabant. Na uitbreiding van het clubgebouw in 2016, kreeg Bogers Duurzame Projecten de vraag om de gebouwen te verduurzamen.