Uitbreiding Mytylschool Roosendaal

De Mytylschool, school voor speciaal onderwijs, besloot om haar huisvesting uit te breiden met een nieuw, energieneutraal gebouw. De vorm van het nieuwe gebouw is geïnspireerd op het sprookje van de Blauwe Vogel. Bogers Duurzame Projecten werd gevraagd om de uitbreiding technisch te ontwerpen. De Kok Bouwgroep zorgde voor het bouwkundige werk.

Het gebouw is door een aannemer voorzien van een isolerende schil. Voor de verwarming en koeling werd gekozen voor een grondwarmtepomp. De toevoer van warmte kan beperkt worden, doordat er gebruik is gemaakt van gebalanceerde ventilatie die werkt op basis van CO2. Door deze duurzame manier van ventileren ontstaat er een gezond binnenklimaat.

"Voor het energieverbruik van het hele gebouw zijn er op het dak van het gebouw 46 zonnepanelen geplaatst."

Naast de warmte, verkoeling en ventilatie is er door Bogers Duurzame Projecten ook gekeken naar de verlichting. De ledverlichting voldoet aan de duurzame eisen rondom opbrengst, energieverbruik en verblinding. Voor het energieverbruik van de ledlampen zijn er op het dak van het gebouw 46 aaneengesloten zonnepanelen geplaatst. Met dit ontwerp werd zo voldaan aan de eis voor een "frisse scholen" van de overheid en hoeft de Mytylschool zich voorlopig geen zorgen te maken om het verbruik van het bijgebouw.

Toegepaste technieken

  • Grondwarmtepomp voor verwarming en koeling
  • Gebalanceerde ventilatie
  • Ledverlichting
  • Zonnepanelen

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.