Besparen binnen atletiekvereniging THOR

Met meer dan 1.500 leden is atletiek- en recreatiesportvereniging (ARSV) THOR één van de grootste sportverenigingen in regio West-Brabant. Na uitbreiding van het clubgebouw in 2016, kreeg Bogers Duurzame Projecten de vraag om de gebouwen te verduurzamen.

De eerste uitdaging was de warmtevraag terug te brengen. Via een mechanische afzuiging wordt er alleen geventileerd wanneer dit nodig is. De luchtventilatie wordt nu gestuurd op basis van sensoren die de luchtvochtigheid en CO2 meten. De grootste kostenpost was het gasverbruik voor het warme water. In overleg met Bogers Duurzame Projecten is gekozen voor een zonneboiler. Deze wordt verwarmd door een zuinige krachtige geiser. Aan de afgiftekant werd gekozen voor infrarood-gestuurde douches, waardoor er geen warm water verspild zou worden.

“De grootste kostenpost was het gasverbruik voor het warme water.”

In de kantine is voor meerdere soorten ledverlichting gekozen. De basisgroep zorgt voor voldoende licht tijdens kaartavonden en een tweede groep geeft meer sfeerlicht. In de jeugdhoek en -bar is met ledlampen een bijzonder sfeertje neergezet. In totaal zijn er 110 zonnepanelen geplaatst om het elektrisch verbruik van het geheel te dekken.

Toegepaste technieken

  • Sensor-gestuurde luchtventilatie
  • LED-verlichting
  • Infrarood-gestuurde douches
  • Zonneboiler met naverwarming

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.