Alles over duurzaam wonen

Alles over duurzaam wonen

Alles over duurzaam wonen

Op vrijdag 13 oktober opende de roosendaalse wethouder Toine Theunis een duurzaamheidswinkelmin Roosendaal.

In deze tijdelijke winkel kunt u vrijblijvend kennis maken met duurzame oplossingen op het gebied van energie en warmte voor bestaande en nieuw te bouwen woningen. Ook kunt u zich uitgebreid laten informeren over subsidieregelingen en financierings-  mogelijkheden die hiervoor bestaan.


Frank Bogers van Bogers Installatieburo is één van de initiatiefnemers van de pop-up store. Tijdens de opzet zocht hij de samenwerking op met andere partijen in de omgeving. Richard van Diest, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Zuidwest-Brabant vertelt: ‘De bank dacht al na over initiatieven op het gebied van duurzaam wonen. En toen kwamen we Frank tegen, ook klant bij ons. Hij vertelde ons over zijn idee van een duurzaamheidswinkel. Dat sprak ons aan en zo ontstond de samenwerking. 
Wij hielpen Frank bij het zoeken naar een geschikte locatie en bij de communicatie over de Duurzaamheidswinkel.’

Frank: ‘In de duurzame woonwinkel participeren acht partijen. Met hen is de hele bouwkolom vertegenwoordigd, van architect, aannemer tot installateur. Maar ook partijen op het gebied van advies, regelgeving en financiering doen mee in de winkel.’  Zo kunt u er bijvoorbeeld informatie krijgen over de Rabo GroenHypotheek. Richard: ‘Duurzame oplossingen verhogen de waarde van een woning. Op de lange termijn zijn ze bovendien rendabel. Zeker als we kijken naar de ontwikkelingen op de gasmarkt. We verwachten dat gas als warmtebron in woningen op termijn zal verdwijnen. Daarmee kan het interessant zijn om in een warmtepomp te investeren. In deze winkel gaan wij graag in gesprek over de inancieringsmogelijkheden van duurzame investeringen. Bij een nieuwbouwwoning gaan we daarbij een stapje verder. Als een nieuwbouwwoning een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,26 of lager heeft, kunnen klanten over een gedeelte van hun financiering, middels onze Groenhypotheek, korting op de hypotheekrente  krijgen. Zo helpen we duurzame investeringen aantrekkelijk te maken!’

De Duurzaamheidswinkel is een initiatief van Gemeente Roosendaal, Bogers Installatieburo, Facility Supply, Wibro isolatie en renovatie, bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal, Van den Bijgaart Architect, het Regionaal Energieloket West-Brabant en Rabobank Zuidwest-Brabant.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Tot en met zaterdag 16 december bent u van harte welkom in de tijdelijke Duurzaamheidswinkel aan de Nieuwe Markt 3a in Roosendaal!

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op.

Blijf ook op de hoogte
van het laatste nieuws

Wilt u ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebed van duurzame energie?

Vul uw hier uw e-mailadres in: